SIL/1  2000 - 2001
Substation

Location
Xunqueira de Espadañedo
Ourense

Architects
Óscar López Martín
Vanesa García-Calvo Rosell
Sara Hernández Velasco

Contributor
Miguel Jiménez
PROYECTA S.A.

Developer
IBERDROLA
Energías Renovables de Galicia

Builder
SAN MARTÍN S.A.

Constructed area
207,36m2

Photograph
Rafael Verdejo

Substation at a wind farm

This project has the illusion of a first project. The client transmits his concern for the environment. The building must be in accord with its surrounding, which is our belief as well. But… how can we create an office on top of a mountain? The answer lies in the traditional architecture, the granary/hórreo. A modular rectangular prism to the desired size, that does not touch the ground or get wet and is also, weather resistant. Outside, concrete and boards are rhythmically placed, and interrupted only at the access opening, an opportunity to admire the canyons of the Sil river valley. Our work frames the landscape.

Similar projects:

Contact:    sox3      +34 630 929 770

Diseño web:    Manchegoarte